divendres, 25 de juliol del 2014

L'OCELL DE LA REVOLTA

(*posibles spoilers*)
Katniss ha sobreviscut als jocs dues vegades, el seu districte ha sigut destruït, ara deu de ser l'ocell de la revolta, el signe de la revolta, per fer que tots els districtes es revolucionen. Katniss, viu en el districte 13, junt a la seva família, els ciutadans del 13 i els refugiats. Rescaten a Peeta, junt a Johanna i Annie (guanyadora d'uns jocs passats en el districte 4, amor de Finnick), però a Peeta li han fet creure que Katniss es l'enemic mitjançat el verí de les rastrevíspules, inclús intenta matar a Katniss varies vegades. Finnick i Annie es casen.
La guerra ha arribat, Katniss sols vol anar únicament a matar al president Snow. Per fer aixó tenen que anar al Capitoli, on lis esperen trampes y mutes semblants als dels jocs de la fam, molts dels seus moren, incluíit Finnick. Katniss veu a la seva germana junt a un grup de metges que van a curar als ferits, en eixe moment cauen del cel bombes, i Katniss, veu com la seva germana mor.
La guerra ha acabat, els rebels han guanyat, encara que a Katniss sols li queda una cosa per fer, un sol motiu per viure: matar a Snow. La seva mort sera pública i està previst que Katniss el mate amb la dispocició de una única flecha. Unes hores abans, Snow li diu a Katniss que ell no ha matat a la seva germana, que les bombes eren de Coin, la presidenta del districte 13, Katniss no vol creure'l, però tot li encaixa. Quan arriba l'hora, Katniss apunta a Coin en lloc de a Snow, després Snow es aplastat per la multitud. No condenen a Katniss perqué pensen que no estaba psicològicament bé. Katniss torna al 12, a pesar de que està destruït, la seva casa està intacta. Peeta, ja recuperat, torna també i junts recontrueixen aquella gran amistat fent un llibre amb la ajuda de Haimitch, sobre els tributs morts en la arena, amics, gent que ha mort quan van destruír el 12... També records alegres com la foto de el bebé recién nascut de Finnick i Annie.
En en epílog, Katniss parla vint anys després, ella y Peeta tenen dos fills, els seus fills no saben res dels jocs de la fam, de la guerra, de la pobressa... Però sempre tindrán el llibre. Katniss seguix tenint mals somnis, però té a Peeta sempre al seu costat, per fí es feliç.
La triología  acaba amb la frase: encara així, sé que hi han jocs molt pitjors.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada